Дуално образовање у ЈКП ,,Чистоћа” Нови Сад

Дуално образовање представља модел средњег стручног образовања у коме ученици стечено теоретско знање које стичу у школи надограђују праксом у компанији уз надзор обучених стручних лица. На овај начин се обезбеђује да ученици стичу знања, способности, вештине и ставове кроз теорију и вежбе у школи као и кроз учење кроз рад у компанији.

JKП „Чистоћа“ Нови Сад је ове године испунила све потребне услове и акредитована је од стране Привредне коморе Србије у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја  за реализацију дуалног образовања односно извођења учења кроз рад за тренутно дефицитарне образовне профиле у нашем предузећу, као што су механичар моторних возила, бравар-заваривач, руковалац грађевинском механизацијом и возач моторних возила.  Компанија се тиме за школску 2024/25 укључила у програм дуалног образовања, чиме је отворила врата младим људима да стекну практичне и примењиве радне вештине у процесу рада те је појединим образовним профилима омогућено квалитетно знање у реалном радном окружењу, а  у складу са програмом наставе.

Обучени инструктори JKП „Чистоћа“ Нови Сад у сталној комуникацији са наставницима праксе обезбеђују ученицима да се кроз рад спроведе прописани план и програм из дела практичне наставе и стекну вештине за занимање за које се ученици школују. Захваљујемо се родитељима, ученицима и руководству Средње машинске школи Нови Сад, Техничке школи „Милева Марић Ајнштајн“ и Саобраћајне школи „Пинки“ што су наше предузеће препознали као поуздано и сигурно место за усвајање стручног знања и вештина.